Google+ Followers

Saturday, February 20, 2010

TAUTAN KASIH BERSAMA DI GENTING HIGLAND

Pada hari Selasa yang lalu iaitu 16hb Febuari 2010 merupakan kenangan terindah bersama rakan-rakanku bagi meraikan ulang tahun kelahiran sahabat karib kami di Genting Highland. Sahabat karib kami yang di perkatakan itu adalah Saudara Mohd Firdaus Bin Liman. Pada hari tersebut, kami mengikut perancangan yang telah di rancang pada awalnya, Seramai 13 orang menyertai perjalanan indah kami ini iaitu saya sendiri, sahabatku dari Kelantan (Mezi), Aznin dan Poji dari UTP, Firdaus (SUNAT), Ibnu (BANA), Nik (WARAS), Azim (SINDERELA), Rashidi (LOOKEY), Ega. Lily, Fareez (KIAMBANG) dan “Kay”.

Perjalanan berpusatkan di KFC tingkat 1, KTM KL Central jam 7.30 pagi, tetapi berlaku sedikit kesulitan apabila beberapa rakan terlewat untuk seketika dan tiket perjalanan yang sepatutnya di beli untuk perjalanan jam 8.00 pagi telah habis di jual di kauter khas Genting Highland. Hasil musyarakah antara ahli kumpulan, kata putus telah didedikasikan buat semua, perjalanan akan di teruskan ke Gombak bagi mendapatkan tiket terdekat iaitu jam 11.30 pagi, manakala tiket yang sedang di jual di KL Central adalah tiket jam 12 Tengahari. Tiba sahaja di Gombak, tiket jam 11.30 pagi telah abis di jual dan tiket jam 12 Tengahari sedang di jual. Terlalu ramai yang beratur, akhirnya kami menaiki teksi yang merangkumi kesemua pakej ke Genting, kami terpaksa membayar RM60.00….. lebih daripada budget yang telah di rancang..

Namun itu bukan halangan untuk kami bersama menikmati kebahagiaan di Genting Highland bersama….Tiba je kami di Genting terpaksa berbaris panjang untuk naik kereta kabel. Hampir sejam kami berbaris akhirnya kami dapat juga menaiki kereta kabel untuk ke puncak. Setiba sahaja ke tanah suci…ewah… ingat MEkkah ke?? Tibe je kat Genting kami terus ke Theme Park OutDoor.. Saksikanlah kegembiraan kami yang tak dapat di ungkap….


GAMBAR 1: Sempat bergambar dalam LRT sebelum sampai ke Gombak...


GAMBAR 2: Apa lagi, kemera dah "standby".."POSE" je la... huhuhu...


GAMBAR 3: Azim, Mizi, Nik(Wyra's) dan Fareez(kiKy)...


GAMBAR 4: hahahah.. pantang bergambar.. "posing je la"... hahaha....


GAMBAR 5: Wyra's sempat bergambar kat Ballroom Genting CabelCar...


GAMBAR 6: Kehadiran ramai orang membuatkan barisan untuk naik kereta kabel menjadi lebih panjang...


GAMBAR 7: Hahahah dalam barisan pun boleh pula bergambar dengan BaduTtT, Fizz dapat "LoVe" special untuk ulang tahun kelahiran die....


GAMBAR 8: Sampai je kat puncak, kami terus bergambar di pintu utama ke CabelCar...


GAMBAR 9: Berjalan pun nak teman gak kan.. kata bicTh tHeme... huhuhuhu


GAMBAR 10: Bergambar kat air terjum OutDoor Theme Park...


GAMBAR 11: Mizi dan Mezi...


GAMBAR 12: Bergambar semasa nak naik "smalles roller coster...."


GAMBAR 13: Mizi, Kay, Wyra's, Ibnu.. dan yang kat belakang tu tetibe je leh terselit,,hahahah nama dier Aznin...


GAMBAR 14: Alamak ter"OVER" pula...


GAMBAR 15: Cantekk barisan biCtH...


GAMBAR 16: ni lagi bIcThhhh...truely bicth...


GAMBAR 17: Banyaknye gambar kat sini??? hm....


GAMBAR 18: Mizi dan Azim... ada macam MoDellLL tak???...huhuhuh


GAMBAR 19: Masing-masing pasrah masa terlalu singkat bersama....


GAMBAR 20: Sempat bergambar dengan Ular Sawa belaan..tapi yang biCtH yang laiN tue ular JadiAn la.. hahahaha....

p/s: Memang best dapat menikmati saat2 bahagia ni bersama gan korg... thanks u olzz

No comments:

Post a Comment