Google+ Followers

Sunday, March 29, 2009

Usa Virgin Mobile Phone Ocean 2 Comes Into Focus



More complete details of the Ocean 2 for Virgin Mobile's Helio service have finally emerged. The dual-slider offers many of the same features that the original Ocean carried. It runs EV-DO for 3G and also has stereo Bluetooth and GPS. The D-pad is an optical mouse that lets users scroll quickly through menus and content. The Ocean 2’s display measures 2.6 inches with QVGA resolution, and automatically rotates between landscape and portrait mode when the phone is opened.The Ocean 2 has a 2 megapixel camera with video capture, and a full HTML browser with visual tabbing and a mini map. It is pre-loaded with many of Helio’s signature services, including Buddy Beacon and HelioUp. It supports Microsoft Exchange and POP3 email accounts. It is slightly thinner than the original Ocean. It will be boxed with a 512MB microSD card, but supports cards up to 2GB. It also has a 3.5mm headset jack. Pricing was not immediately disclosed.

DigiFi Opera PMP Watch and Headphones Head for the Limelight


DigiFi and Kleer will have some sweet releases very soon as shown during CES. This is the set of wireless headphones that works on DigiFi’s PMP watches. The watch will retails for $200 in the first half or early second half of the year. Both new headphones will work with DigiFi’s new PMP watch, a wrist-worn media player with color display, MP3 and MP4 compatibility, pedometer and watch. It also has an integrated Kleer wireless transmitter, capable of sending lossless, CD-quality sound to any Kleer-based headphones or receiver. The DigiFi Kleer set look like a great watch gift item for young girls. Hopefully, they have colors for boys, too.

Lates Technology by Invisalign


Invisalign®


Adult "invisible braces" (which are not really braces at all, but clear plastic retainers) are a new technique for adults to obtain the results of braces without wearing braces! This technique, which is effective only for mild to moderate crowding, utilizes a series of retainers (computer generated or lab constructed) that are worn sequentially until the desired correction is achieved.

Saturday, March 28, 2009

APA ITU SKIZOPHRENIA???

Penyakit ini berkait rapat dengan masalah mental. Jika di bandingkan dengan kaum wanita, kaum lelaki lebih berpontensi menghidapinya semasa muda. Kebanyakkan lelaki menderita skizophrenia biasanya awal 20an dan 30an. tanda-tanda penyakit ini adalah tekanan perasaan yang hebat, gangguan fikiran yang menyebabkan penyakitnya tidak mempercayai orang lain mahupun selalu berhalusinasi tentang sesuatu yang tidak wujud!!!







HuHUHU... ni la gambar mizi dengan kawan-kawan selepas perarakan maulud nabi tadi.. meriahkan.. mungkin ni la kenangan yang mungkin tak akan mizi lupakan, kenangan yang cukup seronok..huuhuhu.. pada kawan-kawan terima kasih sebab banyak tolong kitorang.. Thanks guys...


Hai kawan-kawan.. inilah situasi JPK SR semasa Sambutan Maulud Nabi Jumaat semalam. huhuhu semua orang tengok SR ok je.. tapi di sebalik tabir, kami JPK tak tido semata-mata nak siapkan sepanduk,, alhamdulillah usaha kami berjaya dengan memenangi perbarisan maulud nabi di tempat no. 3.. macam-macam usaha yang di lakukan bagi menyambut ulang tahun kelahiran nabi kita,, tapi tak ramai gak pelajar yang menyertai.. betul cakap Bonda UPK A, orang ramai kalau dalam hiburan pasti mereka kedepan, tapi bila bab agama pasti kurang sambutan... huhuhu.. tapi bukan itu yang mizi nak bebelkan.. Mizi just harap yang JPK akan datang meneruskan usaha kami generasi JPK pertama untuk terus memperjuangkan MAjid ASyakirin.. banyak program yang kami buat melibatkan masjid dan soal agama kami titik beratkan,, mudah-mudahan generasi seterusnya yang nak jadi JPK kami doakan anda semua berjaya memjadi pemimpin yang baik.. dan buatla program bersama masjid, insyaallah pentadbiran kalian akan menjadi lebih keberktan.. amin.. Buat JPK SR akan datang, mizi agak fahm situasi yang berlaku di SR.. jangan la kalian mengalah walaupun kalian di kutuk, di tindas dan berbagai lagi oleh budak-budak SR ni, kerana itu semua adalah ujian buat kalian semua untuk menjadi yang lebih baik.. rugi bagi mereka yang tak terlibat dengan program UiTM.. sebab UiTM banyak membentuk peribadi kita.. JPK SR lakukan yang terbaik, walaupun kamu semua akan menghadapi banyak ujian di blok, kami tetap akan membantu kalian, bukan kami tak nak teruskan jawatan kami, tibalah masa perubahan yang baru dari orang lain. Ingat, bawalah perubahan untuk SR.. susah mana pun,, tabahkan hati anda.. kami akan doakan kalian.. Semoga sentiasa di lindungi oleh Allah..amin...

Peluklah Dengan Erat...


Hai kawan-kawan, ni gambar keluarga Mizi yang sangat Mizi sayangi,, huhuhuh di sini Mizi nak berkongsi sedikit fakta dengan anda...
Peluklah Dengan Erat.....

Menurut profesor perlakuan manusia di University of California, Amerika Syarikat, James Fallon, tindakkan memeluk atau sekadar memegang tangan orang yang di sayangi boleh menggalakkan pembebasan oxytocin iaitu hormon yang bertanggungjawab mengurangkan stress, meningkatkan fungsi imunisasi dan meningkatkan tahap kesihatan kardiovaskular. Jadi, selepas ini pastikan anda memeluk ibu bapa, rakan, suami, isteri dan anak-anak dengan erat serta penuh kasih sayang. Anda bukan sahaja akan mendapatkan kesan baik terhadap kesihatan, bahkan juga membuatkan orang yang di peluk berasa lebih dekat dengan anda..huuhu love u all

Friday, March 20, 2009



Assalamualaikum.. hai kawan2 apa kabar?? Mizi gan kawan2 2FC sekarang berada di Hotel Selesa Port Dickson.. Kat sini kami tengah menjalani program keusahawanan di bawah naugan Johor Corporation. Sangat penat, tapi banyak yang kami dapat ,maklumat.. Mizi nak berkongsi sedikit la sementara mizi masih boleh online malam2 ni.. Kat sini kami di dedahkan dengan macam2 situasi.. tadi kitorag ramai yang kene denda sebab saham jatuh.. Ada yang bergadai telefon bimbit, tali pinggang, kasut dan yang paling banyak Duit la,,, banyak snagt tadi abis duit kat sini.. tapi kitorang banyak belaja la.. Kalo kita tengok orang sekarang ni pun ramai yang sangat pentingkan keuntungan sendiri,, tapi dalam masa yang sama di membunuh orang melayu sendiri,, tadi kitorang dapat rasa sangat situasi orang melayu berpecah dan ..peentingkan diri sendiri… kat sini tadi mizi banyak kali kaitkan hal malam ni dengan sejarh2 lama… macamm2 mizi fikir… nasib baik mizi ada kawan2 yang best.. Kami kat sini berkumpul dengan lima lagi company baru kat Uitm Shah Alam… Dorang semua best.. mizi jumpa kak fara, akak angkat Faza,,, then jumpa Zikri(bahmen) and ramai lagi senior2 uitm segamat dlu yang involve dalam jcorp sekarang.. nama kumpulan Mizi adalah 2 GOLD_TIC… gabungan 2FC, Gold Biz (S.Alam) dan Phone Tic.. sangat2 best.. kitorang bersatu… Kat sini la mizi baru Nampak dorg semua bersatu.. dan program malam ni pun merupakan program yang julung2 kali di adakan… sangat2 streesss… tapi mizi sngat berpuas hati sebab dapat dating sini.. bagi yang tak dating program ni mmg sangat2 rugi… mmg ilmu yang kitorg kaut.. Insyaallah… Lepas ni kita kene sama2 naikkan BANGSA MELAYU.. Insyaallah… tak sabar nak join program malam sok… mungkin senanman yang melibatkan air laut… Huhuhu.. APe2 pn tggu sok k… daa,,, Terima Kasih Johor Corporation..

Wednesday, March 18, 2009

Malam Pra Graduan Night




Hai... Ni nak kongsi citer ciket,,, huhuhhuhu... masa Sem lepas Mizi mewakili jawatan yang mizi pegang untuk menyertai sekaligus menguruskan Hari pra graduan... Majlis ni di adakan oleh pihak Uitm bagi pelajar semester enam...


Hm... nak kongsi citer sikit,, masa mizi pergi sana.. ramai gak mizi dapat kawan, walaupun masa tu penat menjadi ketua pengangkutan, nak suruh pelajar semester akhir naik bus, sangat sangat susah..Dorg suka ikut berkumpulan,, huuhu Tapi apa yang mizi nampak la,,, ni memang layak untuk dorang, sebab dorang dah sem terakhir kat uitm ni,, lagi pun ni satu ganjaran buat mereka.. Hmm,,, tapi yang mizi dapat maklumat, Malam PGN ni mungkin tak ada pada semester kami lagi,, kerana sistem kafe yang ada akan berakhir pada semester ini, sekaligus penaja untuk malam PGN tak ada,, Mizi pernah isukan hal ni kat MPP baru naik, dorang kata mungkin akan ada, tapi kene bayar untuk sejumlah wang.. hm.,,, Ni gambar2 mesra mizi masa PGN kat Hotel Melaka... Mudah-mudahan dengan gambar yang mizi papar kan ni dapat menaikkan semangat kawan2 untuk berjuang mendapatkan PGN juga,,,huhuhuh.. semoga Berjaya..

Monday, March 9, 2009

Penyakit Hatiku...pergilah kau..


Assalamualaikum... hai kawan2 pe kaba?? sebenarnya mizi nak berkongsi cerita je,,,

huhuhuh

Mizi sayang kawan2 Mizi terutama Drama.. sepanjang Mizi jadi Jawatankuasa Perwakilan kolej (JPK) ni.. Mizi banyak belajar dari orang ramai...

Mizi tak tau la nak cite macam mana..

Mizi ada seorang kawan yang sama kolej dan sama jawatan.. die ni Mizi sayang sangat.. Just Friends...

huhuhuh die lelaki k, jangan salah paham plak...

hmm... die yang banyak ubah pemikiran Mizi, die yang banyak binmbing Mizi.. Entah macam mana, semester ni perasaan Mizi kat die banyak kali Mizi sakit... sakit tak tahu kenapa?? Mizi kadang2 nak menagis sebab die, kadang2 gak Mizi rasa marah sangat kat die.. then kadang2 Mizi rasa sayang dan rindu gak kat die... tah la... semenjak masuk semester empat ni. Mizi dapat rasa yang Mizi bermasalah dari segi penyakit hati.. Mizi harap sangat hubungan Mizi gan die akan berkekalan dan terus pulih kembali.. doakan penyakit hati Mizi terhapus.. penyakit hati yang Mizi maksudkan ialah curiga, prasangka, dan sewaktu dengannya. huhuhuh

Bagi kawan2 kat luar sana Mizi nasihatkan jaga la kawan anda baik2, pilih la kawan yang baik, kalo boleh pilih kawan yang mampu membimbing kita dunia dan akhirat juga.. Mizi doakan kawan2 juga akan bertemu kawan yang baik macam Mizi sekarang ni... huhuhuh Bye...