Google+ Followers

Saturday, November 14, 2009

Jangan Menyampuk!!!!!

This story i get from my friends....

Satu hari ketika dalam perjalanan balik dari Ipoh, aku singgah sekejap di KLCC.
Ada sesuatu untuk aku beli. Ketika aku sedang mencari barang dibeli, tiba-tiba
perut
aku terasa memulas. Apalagi aku pun terus bergegas ke tandas yang terdekat.
Masuk saja ketandas
aku tengok ada 3 bilik air. Bilik air yang di tengah bertutup, jadi aku pegi
yang
disebelahnya. Baru saja aku duduk, aku terdengar orang dari sebelah bersuara,
"Haa, camna sekarang ?"
Aku pun bukan suka nak berbual dengan orang yang aku tak kenal. Entah macamana
untuk tidak menghampakan orang, akhirnya aku balas juga, "Ok gak ler". Kemudian
suara tu bertanya lagi,
"Kau nak gi mana ni??"
Iskk... Aku mula rasa musykil... tapi aku balas, "Aku nak balik, singgah sini
nak beli barang sikit"
Lepas suara tu bertanya lagi, "Bila kau nak gerak ni??". Aku selamba jer kata,
"Lepas aku sudah ni,
habis beli aku chow la".

Kemudian aku terdengar lagi suara org sebelah tu berkata
"Hei, aku call kau balik lepas ni, tiap kali aku tanya
soalan kat kau, mamat bodo sebelah aku ni asyik jawap jer!!!

Moral: jangan menyampuk time orang bercakap.

p/s: kredit pada "En.Razman" atas kiriman ini.

Tips Atasi Teman Lelaki yg Panas Baran


Tips ni mizi dapat dari rakan2.. ambil yang jernih, buang yang keruh k... huhuh selamat beramal...


1. Lebih baik mendiamkan diri ketika si dia sedang marah.


2. Kenalpasti punca-punca yang menimbulkan kemarahannya dan kalau boleh elakkan dari melakukannya.

3. Jika hendak menegur perlakuannya yang tidak kamu senangi, gunakan cara yang lembut dan penuh hikmah agar kemarahannya tidak berpanjangan.

4. Jangan layan sangat kemarahannya kerana jika si dia masih marah, kamu juga yang akan sakit hati nanti.

5. Kamu harus bersiap sedia jika awal sudah tahu si dia jenis yang panas baran ? ketahuilah cara-cara untuk berdepan dengannya.

6. kalau nak bercinta tu, pastikan si dia bukanlah dari jenis yang panas baran. Kalau si dia memang jenis yang panas baran, sabar sajalah dengan karenahnya.

7. Kalau susah sangat, tinggalkan saja. Tak susah-susah nak fikirkan tentangnya..

p/s: kredit pada kawan2 yang send tips ni pada mizi ya.... huhuhuh

Tuesday, November 3, 2009

Good Luck Semua




Buat teman2 seperjuangan.. Good luck ye untuk final exam ni... semoga kita semua mencapai kejayaan dan kebahagiaan bersama... Good Luck